Over ons

Wat heeft een buurt nodig? Hoe ziet ze er architecturaal uit? Welke bewoners kruiden het DNA? Zowel binnen als buiten schrijven we een lokaal verhaal. We verbinden gebouwen met buurten en mensen. Onze projecten zijn bewust mixed-use:  ze combineren woningen met winkels, coworking spaces of horeca. Op die manieren ‘kleven’ ze nog meer aan een buurt en brengen ze leven/beleving in een wijk.

Elk project van ISTATE heeft een groen kantje. We vliegen metershoge bomen in, we hertekenen een façade met groene stadsterrassen of brengen barbecuehoekjes in gemeenschappelijke tuinen. Ongeziene urban retreats.

Ook het rendement kleurt positief. ISTATE ontwikkelt vastgoed op slimme locaties, vaak in opkomende wijken. Zonder de skyline te verstoren, vallen onze gebouwen toch op. Onze vormtaal is ‘noted yet discrete’. We zetten een buurt op de kaart en geven ze ademruimte.

I Inspiration / Influence / Invest / Inhabitat
STATE Mood / Land / Space / Expres

Ons team

ISTATE is een jong Belgisch vastgoedbedrijf, opgericht door Bert Craeghs en Bernard Looyens. Beide ondernemers delen 10 jaar technische, juridische, commerciële en financiële kennis in vastgoed.

Bert Craeghs

Partner

Beleving van ruimte is een diepgewortelde overtuiging. Bert gelooft in intelligente en geïntegreerde stedelijke ontwikkeling. Landschapsarchitect van opleiding, met présence in binnen en buitenland. Hij richtte in 2014 samen met Bernard Looyens ISTATE op, zijn focus ligt op ontwikkeling en de operationele leiding van ISTATE.

Bernard Looyens

Partner

Als opgeleid vertaler-tolk, ‘leest en interpreteert’ Bernard een buurt en geeft hij zijn visie weer in op maat gemaakte projecten die een wijk zuurstof geven. Gelooft in doordachte ruimtes, betaalbaar wonen, lokale research en strategisch bouwen. Gelooft niet in oppervlakkige verkoopspraatjes. Zegde daarom zijn job als lokale Antwerpse vastgoedmakelaar op en richtte samen met Bert Craeghs ISTATE op. Is vandaag verantwoordelijk voor de operationele en financiële leiding van ISTATE.